
Jury selecteert vijf projecten voor de vijfde ronde SfG

Elk op hun manier zijn ze ambitieus. De geloofsgemeenschap van St.-Niklaas wil via de synodale weg haar initiatiepastoraal hertekenen. De Vlaamstalige pastores van Brussel willen het concept van Paulusgemeenschappen uitdiepen. Zo kiezen ze niet voor een ambt gebaseerd op het Petrus-model (het klassieke “pastoor” model), maar veeleer voor een ambt gebaseerd op het Paulus-model (de apostel die rondtrekt tussen autonome gemeenschappen). Ze willen op die manier de gemeenschappen ook meer verzelfstandigen en hen helpen om over de muren van de eigen gemeenschap te kijken en meer te gaan samenwerken met de andere gemeenschappen in de stad.
In Assebroek wil men een ontmoetingsgroep rond zingeving opstarten voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, verlieservaring, eenzaamheid, levensvragen, chronische ziekte of beperking.
In Herent zoekt een kleine gemeenschap in nauwe verbondenheid met de Gasthuiszusters om als ‘vrienden van het Schrijn’ een context te blijven creëren waarbinnen christelijke spiritualiteit op een uitnodigende, enthousiaste en bezielde manier gedeeld, gevierd, beleefd en besproken kan worden.
De boomgaard bij de dekenij in Wetteren tot slot was bron van inspiratie voor de werkterm ‘boomgaardgesprekken’. In die tuin vind je laagstammigen, laat- of vroegbloeiers, fruitbomen, loofbomen, struiken, bloemen, … net zoals er zoveel verschillende mensen bestaan. De bedoeling is om de gelovigen van Laarne-Wetteren daar samen op verhaal te laten komen.


