Actueel nieuws

1 maart 2024

Learning Community 3 feb 2024

Niet alles is voor het hier en nu. Soms zijn we zo druk bezig dat we de 'eschatologische dimensie' van het geloof uit het oog verliezen. Het was één van de opmerkelijke uitspraken die Steven Wielandts deed. De vicaris-generaal van het aartsbisdom Mechelen-Brussel ging met de deelnemers in gesprek over de spanning tussen plaatselijke innovatie en kerkelijke hiërarchie. ‘Plaatselijke innovatie’ zouden we beter vertalen als ‘plaats voor innovatie’. Kerkelijke hiërarchie staat voor autoriteit, en dat is in wezen 'dienstbaarheid'!
15 december 2023

Koffie met… een wolkje geloofsgesprek

Koffie kan mensen op verhaal brengen. Als bakje troost, maar ook als gedeelde vreugde. Tijdens de learning community van 13 december verzamelden de projecten van de vierde selectie in OPEK Leuven om stil te staan bij ontmoeting vanuit alledaagse voorwerpen, bij geloofscommunicatie en bij presentie.
25 oktober 2023

Innovatieve geloofsgemeenschappen geven de fakkel door aan elkaar

Leren van elkaar. Ideeën uitwisselen. De tegenslagen delen, inspiratie en energie putten uit elkaars successen. Ook dat is Space for Grace. De projecten worden samengebracht in een lerend netwerk. Onlangs startte daarvoor een nieuwe cyclus in de kathedraal van Antwerpen.