Een innovatiecoach?

Een goed project vraagt een goede voorbereiding. Je mag de durf hebben om te experimenteren. Daarom willen we kandidaten al tijdens de ‘ontwikkelfase’ ondersteunen. We bieden de mogelijkheid aan om – in de aanloop van een projectaanvraag- met een innovatiecoach in gesprek te gaan.

 • Verwacht niet dat hij/zij je zomaar gaat bevestigen in je voorstel. Een innovatiecoach is een creatieve sparringpartner, een soort kritische maar constructieve vriend. Het is ook niet zijn of haar rol om aanvraagformulieren in te vullen, maar wel om met geloofsgemeenschappen op weg te gaan en zo ideeën te verscherpen, vernieuwing te stimuleren, te inspireren. Zo groeit er een innovatiespiritualiteit.
 • Niet alle projecten komen in aanmerking voor Space for Grace. Dus ook niet alle projecten komen in aanmerking voor een innovatiecoach. Een korte beschrijving van context en opzet kan helpen om uitsluitsel daarover te geven.
 • Ideeën kunnen worden uitgediept, vernieuwing wordt aangewakkerd.
 • Een beschrijving van context en opzet maken deel uit van je aanvraag.
 • Een innovatiecoach is je creatieve sparringpartner.

De coaches

Space For Grace Innovatiecoach Waltervanwouwe

Walter Van Wouwe

Innovatiecoach

Van opleiding ben ik filosoof en theoloog en heb ik enkele jaren gewerkt als godsdienstleerkracht. Al gauw ging op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Space For Grace Innovatiecoach Kristofkapittel

Kristof Lataire

Innovatiecoach

Ik wil in een wereld zoekend naar een nieuwe toekomst voor religieus patrimonium, een echte meerwaarde zijn en probeer mensen rond dit complex vraagstuk samen te brengen.

Space For Grace Innovatiecoach Sofieverschuere

Sofie Verscheure

Innovatiecoach

Ik ben ondernemer, geboeid door de kracht van woorden en poëzie. Sinds 1992 vertaal ik mijn passie voor mensen, spiritualiteit en woorden in het Symposion, een woordenwinkel én inspiratieplek in de Brugse binnenstad.

Ik wil meer info

  • Spaceforgrace Quote Placeholder 2

   Wat ik hoorde:

   Met Space for Grace willen we de ‘zelfzorg’ van de geloofsgemeenschap centraal stellen. Voor we als geloofsgemeenschap iets voor anderen kunnen betekenen, moeten we ons afvragen wat die gemeenschap voor onszelf betekent en wat wij voor mekaar betekenen. En wat het Evangelie voor ons betekent.
   Zoekpunt - Genk
  • Spaceforgrace Quote Placeholder 2

   Wat ik hoorde:

   Een innovatiespiritualiteit is bijvoorbeeld durven bevragen in welke mate je je laat aansturen door aannames (ook over de Kerk) die je tot je 35e hebt verzameld. Of nog: zoeken hoe je door innovatie de (geloofs)beleving kan versterken, in plaats van dat alleen maar talig of cognitief te doen.
   Walter van Wauwe - innovatiecoach
  • Space For Grace Raf Lust

   Wat ik hoorde:

   Onze baseline luidt “Morgen zal anders zijn dan vandaag”. Geef toe: dan vertrek je van een totaal andere grondhouding dan het klagende “Vroeger was het toch anders”.
   Raf Lust - projectcoördinator